Takmålning

Varför byta ett tak när det går att återuppliva det? 

Varför måla taket?

Ett målat tak får en ny slitstark och skyddande yta som motstår väder och vind. Det blir nästan som nytt och är vackert att vila ögonen på. Stora temperaturskillnader, sol och regn sliter hårt på taket, som riskerar att få fukt- och frostskador. Detta kan avhjälpas med professionell taktvätt och takfärg.

Arbetet med tvätt och målning tar två arbetsdagar, så du slipper ett långvarigt byggkaos. Rengöringen görs med en särskild högtryckstvätt som avlägsnar alger och smuts och efterlämnar en fullständigt ren yta. När taket har torkat målas det två till tre gånger med takfärg beroende på taktyp. Låt en professionell takmålare göra en bedömning av taket och välj vilket färgsystem som ska användas utifrån den.

Grann-rabatten

 – fler hus ger bättre pris!

Novatak Ab erbjuder kraftigt rabatterade priser till de husägare som kan samordna sin ommålning av sina respektive tak. Är ni två grannar eller fler så kan vi reducera det ordinarie priset. Blir ni fler grannar så rabatterar vi priset ännu mer. Fler hus ger bättre pris! Kontakta oss för ett möte och diskussion gällande priser och upplägg.

En fräschare och nyare look och skapar en ny slitstark skyddsyta

Impregnering gör att taket blir vattenavvisande

Det blir cirka 80% billigare med målning än att byta tak

Vi lämnar 10 års garanti när vi målar ditt tak! Vänta inte – låt ditt tak bli som nytt igen!

Hur går det till?

01 Översyn

Vi kontrollerar så det inte finns några trasiga takpannor eller andra eventuella problem. Hittar vi en trasig panna byter vi naturligtvis ut denna.

02 Tvätt

Taket tvättas med en speciell högtrycksutrustning.

Endast kallvatten används.

Hängrännor och stuprör rengör vi alltid.

03 Grundmålning

Efter en grundlig och noggrann tvätt förseglar vi takpannorna. Detta tätar porerna i pannan så fukt inte kan tränga in. Behandlingen motverkar tillväxt av mossa och alger.

04 Målning / Impregnering

Att måla taket ger en fräschare och nyare look och skapar en ny slitstark skyddsyta.

Impregneringen gör att taket blir vattenavvisande.

Våra standardfärger